Reklama

Reklama

Placuszki z kaszą gryczaną

Kaszę ugotuj. Boczek i cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym oleju.

Składniki dla 4 osób:

Reklama

Placki:

  • 10 dag białej kaszy gryczanej
  • 15 dag surowego wędzonego boczku cebula
  • 2 jajka
  • 3 łyżki startego żółtego sera
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • olej pieprz

Sałatka:

  • 2 garście mieszanki sałat
  • łyżka natki pietruszki
  • 2 łyżki oleju o smaku bazylii

Sos:

  • 10 dag twarożku śmietankowego
  • 1,5 łyżki śmietany 18 proc.
  • łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • łyżeczka posiekanego koperku
  • sól pieprz

Sposób przygotowania:
1. Kaszę ugotuj. Boczek i cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym oleju. W misce połącz kaszę, boczek z cebulą, ser, jajka, natkę pietruszki, sól i pieprz. Wymieszaj. Smaż placki na rozgrzanym oleju.2. Przygotuj sałatę i sos. Placki układaj na sałacie, dekoruj sosem i zieleniną.Czas przygotowania: ok. 40 minut

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje