Wytrawne muffiny

Paprykę, cebulę, szynkę i oscypki pokrój w kostkę.

Składniki na 12 sztuk:

Reklama

Ciasto:

  • 1,5 szklanki mąki
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • jajko
  • 1/2 szklanki oleju
  • 150 ml maślanki
  • 1 łyżeczka suszonego oregano

Dodatki:

  • por
  • czerwona papryka
  • cebula dymka
  • 2 małe oscypki
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 15 dag szynki pieprz

Sposób przygotowania:


1. Paprykę, cebulę, szynkę i oscypki pokrój w kostkę. Następnie wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i z oregano, a maślankę - z jajkiem i z olejem.

2. Mokre składniki wlej do suchych, przemieszaj je dokładnie ze sobą, dodaj pokrojone dodatki, przypraw odrobiną pieprzu.

3. Blachę do muffin wyłóż papilotkami, ciasto nakładaj do nich łyżką. Włóż do piekarnika, piecz przez 25 minut w temperaturze 1800C. Posyp szczypiorkiem.

Czas przygotowania: ok. godziny

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje