Kieszonki schabowe - Aga

Kawałek schabu w całości bez kości, ser żółty starty, szynka pokrojona w kosteczkę, papryka surowa pokrojona w paseczki, korniszon w paseczki, mogą być pieczarki wcześniej zesmażone, przyprawy, ketchup pikantny.

Przygotowanie:

Schab umyć, osuszyć. Pokroić w grube plastry ok. 3 cm. Każdy plaster naciąć na dwie części tak, aby błona, która jest pod spodem schabu, trzymała je razem. Każdą część rozbić delikatnie, aby nie uszkodzić mięsa (najlepiej przez woreczek foliowy). Każdy plaster natrzeć przyprawami (sól, pieprz, maggi, papryka, Vegeta) i układać ser, szynkę, paprykę, korniszon, pieczarki. Przykryć drugą częścią i pospinać wykałaczkami. Usmażyć .

Pychota. Podawać z surówkami. Smacznego!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas