Naleśniki ze szpinakiem i parówkami - Zielonooka

Naleśniki; szpinak; parówka; ser żółty; oliwa; czosnek; pieprz; śmietana; wegeta.

Upiec naleśniki. Na patelni podgrzać i rozmrozić w niewielkiej ilości wody kostki mrożonego szpinaku (albo jak kto woli świeżego). Dodać do niego szczyptę wegety, pieprz, ząbek zmiażdżonego czosnku i na koniec śmietanę ok. dwie łyżki na 4-5 kostek szpinaku.

Rozłożyć naleśnik, posmarować cienką warstwą szpinaku, na to ugotowaną parówkę i zwinąć w rulonik. Powtórzyć tak ze wszystkimi pozostałymi. W naczyniu żaroodpornym dół wysmarować oliwą, układać naleśniki. Na koniec wszystko obsypać grubą warstwą startego żółtego sera i włożyć na 5 - 7 min do średnio rozgrzanego piekarnika tak, aby roztopił się ser, ale nie przypiekł. Smacznego!!!!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas