Pikantna wątróbka grillowana - Anna

<b>Składniki</b>: 1/2 kg wątróbki wieprzowej lub drobiowej, oliwa lub olej, 2 cebulki pokrojone w kosteczkę, 2 ząbki czosnku pokrojone w kosteczkę, papryka w proszku, przyprawa do grilla, kilka kropel tabasco.

Przygotowanie
Podane składniki wymieszać z taką ilością oliwy aby powstała marynata o dość gęstej konsystencji. Marynaty nie solimy! Wątróbkę, jeśli wieprzowa, kroimy w cienkie plastry centymetrowe, jeśli drobiowa - może być w całości.

Wątróbkę polewamy marynatą, mieszamy i najlepiej zostawiamy na noc pod przykryciem w lodówce. Smażymy na aluminiowych tackach do grilla lub aluminiowej folii. Po usmażeniu solimy.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas