Zupa gulaszowa po węgiersku - przysłał Marcinus

1,5 l rosołu; 2 cebule; 3 papryki; 25 dag wołowiny; 25 dag wieprzowiny; 2 łyżki koncentratu pomidorowego; tłuszcz: olej, smalec lub margaryna; sól; pieprz; kminek; papryka mielona; cukier; czosnek; majeranek; skórka cytrynowa do smaku

article cover
INTERIA.PL

Cebulę i paprykę opłukać, pokroić w kostkę. Mięso umyć, pokroić w kostkę, obrumienić w osobnych naczyniach. Wołowinę zalać częścią rosołu, ugotować. Do wieprzowiny włożyć cebulę i paprykę, udusić, często mieszając i podlewając resztą rosołu. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy i przyprawy. Następnie połączyć z wołowiną, chwilę pogotować, doprawić do smaku.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas