Co zrobić, gdy pieczarki puszczają wodę? Oto sposób

Pieczarki można spożywać zarówno na surowo jak i w wersji gotowanej, duszonej, pieczonej oraz smażonej
Pieczarki można spożywać zarówno na surowo jak i w wersji gotowanej, duszonej, pieczonej oraz smażonej123RF/PICSEL
  • wapń,
  • żelazo,
  • magnez,
  • sód,
  • cynk,
  • miedź,
  • mangan,
  • niacyna,
  • ryboflawina,
  • kwas pantotenowy,
  • tiamina,
  • witamina B6 i B12,
  • witamina C,
  • witamina D,
  • witamina E. 

Co zrobić, gdy pieczarki puszczają wodę? Oto prosty sposób

  • zbyt szybko i zbyt obficie je solimy - sól sprawia, że komórki pieczarek szybciej pękają, uwalniając wodę, 
  • niedokładnie suszymy - mokre pieczarki podczas smażenia parują, 
  • smażymy je w zbyt niskiej temperaturze 
  • smażymy naraz zbyt dużą ilość pieczarek. 
Pieczarki faszerowane kaszą gryczaną – przepisInteria Kulinaria
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?