Reklama

Reklama

Egzotyczne przyprawy i ich oryginalne zastosowanie

Goździki: Całe albo zmielone dodawaj do kawy, deserów. Kilka goździków wrzuconych do czerwonego barszczyku zaostrzy jego smak.

Kardamon



Odrobina zmielonej przyprawy nada inny charakter surówce z marchwi i jabłka oraz zupom, np. fasolowej.

Reklama

Cynamon

Podkreśla smak deserów. Ale gdy posypiesz nim kurczaka przed pieczeniem, odkryjesz jego nowe walory smakowe.

Papryka chili

Kawałek papryczki wrzucony do gorącej czekolady, to rozkosz dla podniebienia.

Imbir

Plasterek imbiru zastąpi cytrynę do herbaty. Odrobina przyprawy dodana do rosołu, zapewni zupie orientalną ostrość.


Dowiedz się więcej na temat: papryka | cynamon

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje