Katarzyna Bosacka i pomysły "zero waste" w kuchni
Jak przygotować wytworne przyjęcie i zaoszczędzić na brudnych talerzach i wodzie do zmywania naczyń? Oto genialne sposoby Katarzyny Bosackiej!
Lato sprzyja imprezom na świeżym powietrzu. Warto więc wykorzystać ten czas, by relaksować się razem z naszymi gośćmi.
Jak przygotować jedzenie, by uniknąć biegania między stołem a zmywarką? I jak zrobić pyszny deser w owocowych "pucharkach"?
Katarzyna Bosacka zachęca, by wykorzystać owoce i warzywa w stu procentach, nie wyrzucać ich skórek, a stworzyć z nich wygodne i pachnące salaterki na przekąski.
W propozycjach znalazły się m.in. mięso w paprykowych łódeczkach, guacamole w skórkach po awokado, czy panna cotta w "salaterkach" po pomarańczach.
Oto, jak zjawiskowo mogą prezentować się takie przystawki. Zobacz wideo!