Katarzyna Bosacka i pomysły "zero waste" w kuchni

Jak przygotować wytworne przyjęcie i zaoszczędzić na brudnych talerzach i wodzie do zmywania naczyń? Oto genialne sposoby Katarzyny Bosackiej!

Katarzyna Bosacka wie, jak wykorzystać potencjał owoców i warzyw w kuchni!
Katarzyna Bosacka wie, jak wykorzystać potencjał owoców i warzyw w kuchni!Artur Zawadzki/REPORTEREast News

Lato sprzyja imprezom na świeżym powietrzu. Warto więc wykorzystać ten czas, by relaksować się razem z naszymi gośćmi. 

Jak przygotować jedzenie, by uniknąć biegania między stołem a zmywarką? I jak zrobić pyszny deser w owocowych "pucharkach"?

Katarzyna Bosacka zachęca, by wykorzystać owoce i warzywa w stu procentach, nie wyrzucać ich skórek, a stworzyć z nich wygodne i pachnące salaterki na przekąski.

W propozycjach znalazły się m.in. mięso w paprykowych łódeczkach, guacamole w skórkach po awokado, czy panna cotta w "salaterkach" po pomarańczach.

Oto, jak zjawiskowo mogą prezentować się takie przystawki. Zobacz wideo!

x-news/INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas