Mało ości, soczyste mięso i wykwintny smak. Po tę rybę Polacy sięgają zbyt rzadko

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Poznaj solę od kuchni
Poznaj solę od kuchni123RF/PICSEL

Sola — co to za ryba?

Ryba z małą ilością ości

Czy sola jest zdrowa?

Morska i chuda ryba jest znakomitym źródłem wysokiej jakości białka/ pjohnson1/Getty Images Signature
Morska i chuda ryba jest znakomitym źródłem wysokiej jakości białka/ pjohnson1/Getty Images SignatureCanvaProINTERIA.PL

Dlaczego warto jeść solę? Właściwości

Odchudzanie nie musi być pasmem przykrych wyrzeczeń

Niedoceniana ryba dobra dla serca

Wzmocnienie kości

Podawaj solę w towarzystwie świeżych warzyw, by stworzyć pełnowartościowy posiłek (fot. Getty Images)
Podawaj solę w towarzystwie świeżych warzyw, by stworzyć pełnowartościowy posiłek (fot. Getty Images)CanvaProINTERIA.PL

Sposób na zdrową skórę i włosy

Prosty sposób na odchudzanie - domowa woda owsianaInteria KulinariaInteria Kulinaria