Mrożony płyn do naczyń to hit! Tłuste plamy przestaną być udręką

Czym wyczyścić tłuszcz i brud? To naprawdę proste
Czym wyczyścić tłuszcz i brud? To naprawdę proste123RF/PICSEL

O porządkach wiesz już wszystko?

Płyn do naczyń przyda się nie tylko w kuchniInteria.tv

Dlaczego warto zamrozić płyn do naczyń?

Intensywne szorowanie może zniszczyć garnki i inne kuchenne sprzęty
Intensywne szorowanie może zniszczyć garnki i inne kuchenne sprzęty123RF/PICSEL

Zamrożony płyn do mycia naczyń: Jak to działa i do czego używać?

Zobacz również:

    • przypalonych patelni i garnków - naruszenie ich powłoki jest szczególnie niebezpieczne i właściwie spisuje naczynie na straty, więc nieinwazyjne metody mycia są tu na wagę złota;
    • piekarnika z zaschniętym tłuszczem i resztkami żywności;
    • tkanin (w tym ubrań, dywanów i tapicerek) - wystarczy, że przez chwilę będziesz pocierać zabrudzenia kostką z płynu do naczyń, a następnie wypierzesz według zaleceń producenta;
    • trudnych do usunięcia śladów z kleju po naklejkach.
    Oceń artykuł
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?