Na serce, jelita i wątrobę. Obowiązkowy w kuchni, gdy narządy nie domagają

Czarny sezam w Azji jest doskonale znany. W Polsce również zasługuje na uwagę
Czarny sezam w Azji jest doskonale znany. W Polsce również zasługuje na uwagę123RF/PICSEL

Czarny sezam: Azjaci wiedzą, co dobre

Małe ziarenka: Bogactwo przeciwutleniaczy

Zobacz również:

    Witaminy i minerały? Czas sięgnąć po czarny sezam

    Czarny sezam jest niepozorny, ale zawiera mnóstwo cennych dla zdrowia składników
    Czarny sezam jest niepozorny, ale zawiera mnóstwo cennych dla zdrowia składników123RF/PICSEL
    • magnez - wspiera pamięć i koncentrację oraz poprawia kondycję mięśni,
    • żelazo - wzmacnia krew i zapobiega anemii,
    • potas - niezbędny dla prawidłowego działania serca,
    • miedź - poprawia pigmentację skóry oraz wzmacnia włosy,
    • cynk - stymuluje odporność,
    • wapń - dba o mocne zęby i kości.

    Sezam? To ulga dla jelit

    Jak korzystać z czarnego sezamu w kuchni?

    Czarny sezam ma bardziej wyrazisty smak niż jego biały kuzyn
    Czarny sezam ma bardziej wyrazisty smak niż jego biały kuzyn123RF/PICSEL
    Oceń artykuł
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?