Narodowe warzywo w innej wersji. Jesienią z impetem wjedzie na stoły

Zupa cebulowa podbiła serca Francuzów. Idealnie sprawdzi się na polskie słoty
Zupa cebulowa podbiła serca Francuzów. Idealnie sprawdzi się na polskie słoty123RF/PICSEL

Zupa cebulowa: Francuski sznyt

„Ewa gotuje”: Zupa szpinakowaPolsatPolsat

Zupa cebulowa: Składniki

  • Cebula (500 g)
  • Czosnek (dwa ząbki)
  • Masło (łyżka)
  • Oliwa (łyżka)
  • Cukier (łyżka)
  • Białe wytrawne wino (kieliszek)
  • Bulion (warzywny lub drobiowy - 1,5 l)
  • Przyprawy (sól, pieprz i tymianek)

Przygotowanie zupy cebulowej

Cebula nazywana jest naszym narodowym warzywem, więc warto z niej skorzystać
Cebula nazywana jest naszym narodowym warzywem, więc warto z niej skorzystać123RF/PICSEL

Zobacz również:

    Z czym podawać zupę cebulową?