Osiem błędów podczas gotowania. Polacy wciąż je popełniają i niszczą zdrowie

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Czas gotowania jajek ma duże znaczenie. Sprawdź, czy nie popełniasz częstego błędu
Czas gotowania jajek ma duże znaczenie. Sprawdź, czy nie popełniasz częstego błędu123RF/PICSEL

Smażenie na oliwie z pierwszego tłoczenia 

Kilkukrotne smażenie na tym samym oleju 

Zbyt długie gotowanie jajek 

Zbyt krótkie gotowanie roślin strączkowych 

Błędy w przyrządzaniu mięsa 

Niedokładne mycie warzyw i owoców 

Pamiętaj, by zawsze smażyć na świeżym tłuszczu i sprawdzaj, jego temperaturę dymienia. Nie smaż na oliwie extra virgin
Pamiętaj, by zawsze smażyć na świeżym tłuszczu i sprawdzaj, jego temperaturę dymienia. Nie smaż na oliwie extra virgin123RF/PICSEL

Szkodliwe aluminium  

Nadużywanie soli