Owoc długowieczności. Można spożywać go jako zamiennik masła

InteriaKobieta Redakcja

Pokrojone na plasterki dojrzałe awokado o świeżym, kremowym wnętrzu ułożone na jasnej powierzchni.
Właściwości awokado sprawiają, że jest uważane za superfoodcanva66352123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Święty owoc długowieczności
  2. Jak wygląda i jak smakuje awokado?
  3. Awokado w kuchniach świata - do czego jest używane?
  4. Właściwości zdrowotne awokado - dlaczego warto je jeść?
  5. Kto najbardziej doceni awokado?
  6. Jak rozpoznać dobre awokado w sklepie?

Święty owoc długowieczności

Jak wygląda i jak smakuje awokado?

Awokado jest tłustym owocem, ale na pewno bardzo zdrowym
Awokado jest tłustym owocem, ale jednocześnie bardzo zdrowym123RF/PICSEL

Awokado w kuchniach świata - do czego jest używane?

Zobacz również:

Właściwości zdrowotne awokado - dlaczego warto je jeść?

  • błonnik wspierający trawienie;
  • witaminy C, E, K oraz z grupy B;
  • korzystną dla wzroku luteinę;
  • antyoksydanty chroniące komórki przed stresem oksydacyjnym i przedwczesnym starzeniem.

Kto najbardziej doceni awokado?

Jak rozpoznać dobre awokado w sklepie?

"Ewa gotuje". Acai bowl. Brazylijska miska pełna jagódPolsat