Powinien gościć na każdym stole. Zastąpi rybę, rozpędzi toksyny

Kilka pokrojonych bulw selera na drewnianej desce, wyraźnie widoczne białe wnętrze z żółto-zielonym przejściem do łodyg.
Seler korzeniowy zazwyczaj odgrywa poboczną rolę w polskiej kuchni, a szkodaOlga Yastremska, New Africa, Africa Studio123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Seler: szara eminencja włoszczyzny
  2. Na co dobry jest seler?
  3. Seler jest sprzymierzeńcem jelit
  4. Jak jeść seler?

Seler: szara eminencja włoszczyzny

W przypadku selera niska cena idzie w parze z wyjątkowymi właściwościami zdrowotnymi
Seler oferuje mnóstwo witam i minerałów123RF/PICSEL

Na co dobry jest seler?

  • A - odpowiedzialnej za wzrok oraz regenerację skóry,
  • C - dbającej o odporność, dobry wygląd i ciśnienie tętnicze,
  • E - zapobiegającej procesom starzenia komórek skóry,
  • z grupy B - działające na cały organizm i mających udział w kluczowych procesach organizmu.

Zobacz również:

    Seler jest sprzymierzeńcem jelit

    Seler to składnik zupy albo surówki, ale może być również wykorzystany na dziesiątki sposobów
    Co można znaleźć w selerze? Obfituje w wiele cennych składników123RF/PICSEL

    Zobacz również:

      Jak jeść seler?

      Trzy obrane bulwy selera zanurzone w wodzie w plastikowej misce na szarej powierzchni.
      Zamiast gotować, spróbujcie upiec seler. Jest nie tylko pyszny, ale i zdrowyABC123RF/PICSEL

      Zobacz również:

      "Ewa gotuje": Bryndziołki. Pierogi z bryndzą i oscypkiemPolsat