Sprawdzony sposób na miękki chleb. Będzie świeży przez długi czas

Joanna Leśniak

Oprac.: Joanna Leśniak

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
519
Udostępnij
Poznaj zasady przechowywania pieczywa
Poznaj zasady przechowywania pieczywa123RF/PICSEL

W czym przechowywać pieczywo? Pozbądź się jednego nawyku

Nawet kilkudniowy chleb może być pyszny
Nawet kilkudniowy chleb może być pyszny123RF/PICSEL

Włóż do chlebaka jedną rzecz. Pieczywo będzie miękkie

  • Połówka jabłka sprawia, że pieczywo pozostaje miękkie. Rano wyciągniesz z pojemnika chleb, który będzie smakował jak tuż po zakupie.
  • Dwie łodygi selera naciowego — działają na podobnej zasadzie, co jabłko. Warzywo oddaje pieczywu wilgoć w umiarkowanym stopniu. Chleb nie spleśnieje, ale będzie przyjemnie puszysty. Nieprędko zobaczysz w swoim domu czerstwe kromki.

Co zrobić, żeby chleb nie pleśniał?

W wielu polskich domach chleb to najczęściej marnowany produkt
W wielu polskich domach chleb to najczęściej marnowany produkt 123RF/PICSEL
Weź udział w badaniu
Weź udział w badaniuINTERIA.PL

Czy chleb można trzymać w lodówce?

Chleb w jajku - doskonały sposób na nietypowe grzankiInteria KulinariaInteria Kulinaria
Przejdź na