Tak zrobisz domowe masło w słoiku. Jest tańsze niż to ze sklepu

Do przygotowania domowego masła wystarczą dwa składniki. Jest tańsze niż to ze sklepu
Do przygotowania domowego masła wystarczą dwa składniki. Jest tańsze niż to ze sklepu123RF/PICSEL

Masło niczym towar luksusowy

Cena masła w Polsce wciąż rośnie
Cena masła w Polsce wciąż rośnieMarek BazakEast News

Zobacz również:

    Wystarczy śmietana i słoik - prosty przepis na domowe masło

    Przepis na domowe masło jest naprawdę prosty
    Przepis na domowe masło jest naprawdę prosty123RF/PICSEL
    1. Śmietankę 30-procentową wlej do słoika. Nie może przekraczać połowy jego wysokości,
    2. Zakręć naczynie i potrząsaj nim energicznie przez kilka minut. Ważna jest tutaj płynność,
    3. Po kilku minutach wyciągnij gotowe masło ze słoika i przełóż na chwilę do zimnej wody,
    4. Następnie odciśnij masło, aby nie było zbyt wodniste,
    5. Tak przygotowane masło jest gotowe do spożycia.

    Przepis na domowe masło. Przyda się mikser

    Pyszne masło możesz przygotować samodzielnie
    Pyszne masło możesz przygotować samodzielnie123RF/PICSEL
    1. Wlej śmietanę-kremówkę do wysokiego naczynia lub miski,
    2. Przez minutę miksuj śmietanę na średnich obrotach miksera,
    3. Dodaj sól i następnie miksuj na najwyższych obrotach - do momentu, aż ze śmietany oddzieli się masa tłuszczu, czyli masło,
    4. Masło od maślanki możesz oddzielić, odcedzając zawartość naczynia przez sitko,
    5. Aby oczyścić masło z resztek maślanki, wystarczy włożyć go do zimnej wody.

    Masło - jedz na zdrowie, ale bez przesady

    Masło ma wiele cennych witamin
    Masło ma wiele cennych witamin123RF/PICSEL
    Maria Sadowska: W covidzie, gdybym żyła z muzyki, to umarłabym z głoduKatarzyna ZdanowiczINTERIA.PL
    Oceń artykuł
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?