Wrzucamy do zlewu, a potem się dziwimy. Zatory tworzą się błyskawicznie

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Poznaj najczęstsze błędy, przez które zatyka się odpływ w kuchni
Poznaj najczęstsze błędy, przez które zatyka się odpływ w kuchniTHANAPOL SAMATTAKARN123RF/PICSEL

Spis treści:

  1. Małe zanieczyszczenia, duży problem
  2. Co zrobić z olejem po smażeniu? Na pewno nie powinien lądować w zlewie
  3. Resztki jedzenia pęcznieją w rurach

Małe zanieczyszczenia, duży problem

Zbliżenie na metalowy odpływ zlewu z wodą spływającą przez kratkę, drobne bąbelki powietrza i rozpryski otaczają odpływ.
Drożny odpływ to podstawa w zachowaniu higieny w kuchni123RF/PICSEL

Co zrobić z olejem po smażeniu? Na pewno nie powinien lądować w zlewie

Zobacz również:

Resztki jedzenia pęcznieją w rurach

Zdanowicz pomiędzy wersami. Odc. 149: Magdalena GrześkowiakINTERIA.PL