Wspiera wątrobę, poprawia wygląd skóry i odtruwa organizm. Niemcy się nią leczą, Polacy nie doceniają

Natalia Jabłońska

Natalia Jabłońska

Niemcy się nią leczą, a Polacy nie doceniają. Czym właściwie jest pierzga i jakie ma właściwości?
Niemcy się nią leczą, a Polacy nie doceniają. Czym właściwie jest pierzga i jakie ma właściwości?123RF/PICSEL

Pierzga pszczela - czym jest i jak powstaje?

Pierzga pszczela jest formowana przez pszczoły i jest pokarmem zastępczym owadów
Pierzga pszczela jest formowana przez pszczoły i jest pokarmem zastępczym owadów123RF/PICSEL

Jakie właściwości ma pierzga. To więcej niż witaminy i minerały

Czarny słoik i złoty miód. To prawdziwe eliksiry zdrowiaInteria.tv

Dlaczego warto ją spożywać? Oto jaki wpływ ma na nasze zdrowie

  1. Wzmacnia układ odpornościowy - dzięki obecności witamin i minerałów, wspiera odporność organizmu i pomaga w zwalczaniu infekcji i chorób.
  2. Poprawia wydolność fizyczną - regularne spożywanie pierzgi może przyczynić się do zwiększenia wytrzymałości fizycznej, co przynosi szczególne korzyści dla osób aktywnych fizycznie oraz sportowców.
  3. Poprawia kondycję skóry i włosów - dzięki zawartości witamin i minerałów, może przyczynić się do poprawy kondycji skóry i włosów. Regularne spożywanie przełoży się na zdrowszy wygląd skóry.
  4. Wspomaga trawienie - enzymy w niej obecne poprawiają funkcjonowanie układu pokarmowego.
  5. Wzmacnia układ nerwowy - poprawia pamięć, koncentrację, zmniejsza nerwowość i rozdrażnienie.
  6. Odtruwa organizm - poprzez eliminowanie szkodliwego działania czynników chemicznych na organizm.
Pyłek
Pyłek East NewsEast News

Jak spożywać pierzgę pszczelą? Wystarczy jedna łyżeczka dziennie