"Żywy ocet" to hit w Japonii. Spłyca zmarszczki, odciąża wątrobę i odmładza

Ocet z kombuchy powstaje w wyniku dłuższej fermentacji i jest wybawieniem dla jelit
Ocet z kombuchy powstaje w wyniku dłuższej fermentacji i jest wybawieniem dla jelit123RF/PICSEL

Ocet z kombuchy: czym jest?

Ocet z kombuchy: właściwości

Ocet z kombuchy: "napój młodości" i "mikstura długowieczności"

Ocet z kombuchy: naturalny izotonik

Kosmetyk japonek: zastosuj ocet

Ocet z kombuchy: przepis

Ocet z kombuchy można łatwo przygotować
Ocet z kombuchy można łatwo przygotować123RF/PICSEL
  • 1 grzybek kombucha
  • 6 łyżek sypkiej herbaty zaparzonej w 1 litrze wody filtrowanej
  • 1 szklanka cukru
  • 2,5 litra wody filtrowanej, źródlanej lub mineralnej
  1. Herbatę zaparzyć. 
  2. Posłodzić i wystudzić.
  3. Dolać wodę (tak, by otrzymać ok. 3,5 litra napoju). 
  4. Włożyć kombuchę. 
  5. Przykryć wyjałowioną ściereczką, spiąć gumką i odstawić na 7-14 dni. 
  6. Po tym czasie przelać do butelek.
„Ewa gotuje”: Ocet z kombuchyPolsatPolsat

Jak stosować ocet z kombuchy?

Ocet z kombuchy to hit w Japonii. Może działać jak eliksir przeciwstarzeniowy
Ocet z kombuchy to hit w Japonii. Może działać jak eliksir przeciwstarzeniowy123RF/PICSEL

Ocet z kombuchy: przeciwwskazania