ArtykułyWideoWkładają kanię do słoika. Po kilku dniach efekt jest zdumiewającyZbieranie, czyszczenie, krojenie – tak w największym skrócie wygląda proces przygotowania grzybów do marynowania, suszenia, czy poddania ich obróbce termicznej. Jednak niektórzy grzybiarze swoje zebrane dary natury wkładają do słoika z wodą. Zaskakujące? kania, grzyby, grzybobranieOgromny wysyp smacznych grzybów w jednym województwie. Zebrał 295 sztuk w 1,5 godzinyCzubajka kania to jeden z najbardziej cenionych grzybów w Polsce. Jej lekko orzechowy smak i delikatna struktura sprawiają, że uchodzi za kulinarny rarytas. Jak rozpoznać kanię oraz jak ją przyrządzić, by cieszyć się pełnią jej smaku?czubajka kania, kania, grzyby, grzyby przepisy, kanie grzybyCałe lato należy do tego dania. Kania w panierce nie ma sobie równych!Czubajka kania to jednej z tych grzybów, na które ostrzą sobie zęby wszyscy jego miłośnicy. Dlaczego? Bo występuje pospolicie w całej Polsce, a smakuje wybornie! Kania może być przyrządzana na setki sposobów, ale wiele osób, zwłaszcza weganie i wegetarianie lubią ją w wersji panierowanej. Dlaczego? Bo takiej formie "leśne mięso" smakuje najlepiej. Kania w panierce: jak ją zrobić? To banalne, a smaczne!kaniaTen błąd Polacy popełniają na potęgę! O włos od tragedii w Rzeszowie!Ratownicy medyczni ponownie ostrzegają niedoświadczonych grzybiarzy. Dla pewnej pary wyprawa do lasu mogła się bowiem skończyć tragicznie - pomylili oni jadalną kanię z silnie trującym sromotnikiem i trafili na SOR. Jak odróżnić te dwa podobne do siebie grzyby?kania, muchomor sromotnikowy, zatrucie grzybamiKiedy podawać dzieciom grzyby?Gdy tylko rozpoczyna się sezon na grzyby, pojawiają się pytania czy można je podawać dzieciom. Te ciężkostrawne dary lasu nie powinny się pojawić w diecie maluchów przed siódmym rokiem życia. Niektórzy mówią, że nawet przed pełnoletnością.grzyby, pieczarki, boczniaki, muchomor, muchomor sromotnikowy, kania, kurki, sezon na kurkiKania – pyszny i zdrowy grzyb. Jak ją rozpoznać?W Polsce występuje właściwie na terenie całego kraju. To niezwykle smaczny grzyb, dzięki czemu daje szerokie pole do popisów kulinarnych. Sprawdź, jak rozpoznać kanię i poznaj właściwości tego pysznego, ale i bardzo zdrowego grzyba.kania, czubajka kania, #planetaINTERIAPozostałe tagiABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ0-9
Wkładają kanię do słoika. Po kilku dniach efekt jest zdumiewającyZbieranie, czyszczenie, krojenie – tak w największym skrócie wygląda proces przygotowania grzybów do marynowania, suszenia, czy poddania ich obróbce termicznej. Jednak niektórzy grzybiarze swoje zebrane dary natury wkładają do słoika z wodą. Zaskakujące?
Ogromny wysyp smacznych grzybów w jednym województwie. Zebrał 295 sztuk w 1,5 godzinyCzubajka kania to jeden z najbardziej cenionych grzybów w Polsce. Jej lekko orzechowy smak i delikatna struktura sprawiają, że uchodzi za kulinarny rarytas. Jak rozpoznać kanię oraz jak ją przyrządzić, by cieszyć się pełnią jej smaku?
Całe lato należy do tego dania. Kania w panierce nie ma sobie równych!Czubajka kania to jednej z tych grzybów, na które ostrzą sobie zęby wszyscy jego miłośnicy. Dlaczego? Bo występuje pospolicie w całej Polsce, a smakuje wybornie! Kania może być przyrządzana na setki sposobów, ale wiele osób, zwłaszcza weganie i wegetarianie lubią ją w wersji panierowanej. Dlaczego? Bo takiej formie "leśne mięso" smakuje najlepiej. Kania w panierce: jak ją zrobić? To banalne, a smaczne!
Ten błąd Polacy popełniają na potęgę! O włos od tragedii w Rzeszowie!Ratownicy medyczni ponownie ostrzegają niedoświadczonych grzybiarzy. Dla pewnej pary wyprawa do lasu mogła się bowiem skończyć tragicznie - pomylili oni jadalną kanię z silnie trującym sromotnikiem i trafili na SOR. Jak odróżnić te dwa podobne do siebie grzyby?
Kiedy podawać dzieciom grzyby?Gdy tylko rozpoczyna się sezon na grzyby, pojawiają się pytania czy można je podawać dzieciom. Te ciężkostrawne dary lasu nie powinny się pojawić w diecie maluchów przed siódmym rokiem życia. Niektórzy mówią, że nawet przed pełnoletnością.
Kania – pyszny i zdrowy grzyb. Jak ją rozpoznać?W Polsce występuje właściwie na terenie całego kraju. To niezwykle smaczny grzyb, dzięki czemu daje szerokie pole do popisów kulinarnych. Sprawdź, jak rozpoznać kanię i poznaj właściwości tego pysznego, ale i bardzo zdrowego grzyba.