ryby zdrowa dieta

Dziesięć zalet prozdrowotnych gotowania w domu
Dziesięć zalet prozdrowotnych gotowania w domu
Wspólne spożywanie posiłków, jako forma podtrzymywania kontaktów towarzyskich, stało się w ostatnich czasach bardzo modne. Najczęściej spotkaniom z przyjaciółmi towarzyszą wypady na coś do zjedzenia. Czasem jest to fast food, wystawna restauracja, jedzenie na wynos, hot dog i popcorn w kinie, a jeszcze kiedy indziej skrzydełka z kurczaka i frytki na meczu. Jedzenie stało się środkiem pomagającym podtrzymywać kontakty towarzyskie. Utrzymuje się jednocześnie, że osoby, które gotują w domu, spożywają mniej kalorii, węglowodanów, cukrów i tłuszczy niż ci, którzy rzadko lub wcale nie stołują się w domu. Mówiąc krótko, możesz się cieszyć zaletami gotowania w domu przez cały czas, przygotowując zdrowe dania i przekąski na wspólne spotkania, przez co zdrowsi będą również twoi znajomi. Wartości odżywcze Potrawy serwowane w restauracjach, zarówno typu fast food jak i innych zazwyczaj mają niezwykle wysoką zawartość kalorii, cukrów, tłuszczy, sodu i węglowodanów, często zdarza się również, że charakteryzują się małą ilością substancji odżywczych. Nawet zdrowsze, niskokaloryczne dania mają zwykle dużo cukru i tłuszczów. Spożywanie posiłków w domu pozwala z kolei ograniczyć spożycie substancji, które wydają ci się w twojej diecie zbędne. Masz kontrolę nad jedzeniem, które przyrządzasz i spożywasz.

Pozostałe tagi