smażenie ryby

Artykuły (6)

  • W Wigilię smażę karpia wyłącznie na jednym oleju. Skórka chrupie, mięso zostaje soczyste

    W Wigilię smażę karpia wyłącznie na jednym oleju. Skórka chrupie, mięso zostaje soczyste

    • Poniedziałek, 11 grudnia 2023 (16:02)
    Początek grudnia wprowadza prawdziwie zimową aurę za oknami oraz nieco rozgardiaszu do domów. Część pań domu już od pierwszych dni miesiąca intensywnie rozmyśla nad rozłożeniem...
  • Na czym smażyć potrawy?

    Na czym smażyć potrawy?

    • Czwartek, 9 września 2021 (17:33)
    Choć smażenie nie jest zalecaną metodą przygotowania potraw, to czasem nie możemy się bez niego obejść. Kluczem do przygotowania zdrowego posiłku jest dobranie odpowiedniego tłuszczu....
  • Na jakim oleju smażyć ryby?

    Na jakim oleju smażyć ryby?

    • Sobota, 17 lipca 2021 (06:08)
    Smażenie ryb to nadal jeden z najpopularniejszych sposobów obróbki tego rodzaju produktów. Kuszą nas rumianą panierką, często zajadamy je wraz z sałatką ze świeżych warzyw i złocistymi...
  • Jak panierować rybę?

    Jak panierować rybę?

    • Wtorek, 23 marca 2021 (11:42)
    Cenne składniki i substancje odżywcze zawarte w rybach to jedna z kluczowych przesłanek przemawiających za tym, aby stale gościły w menu i stanowiły jego ważny element. Dietetycy...
  • Jak usmażyć rybę?

    Jak usmażyć rybę?

    • Środa, 16 września 2020 (16:59)
    Ryby powinny jak najczęściej gościć na naszych stołach, ponieważ dostarczają niezbędnych dla organizmu witamin, minerałów oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych. Działają korzystnie na...
  • Jak przechować i smażyć karpia

    Jak przechować i smażyć karpia

    • Piątek, 13 grudnia 2013 (13:08)
    Po kupieniu karpia (najlepiej sprawionego), płuczemy go w zimnej wodzie, osuszamy i nacieramy solą.