3 zdrowotne sposoby na zastosowanie orzechów włoskich w miodzie
Od czasów starożytnych ludzkość używała orzechów włoskich i miodu do leczenia różnych chorób. Te dwa składniki zawierają wiele witamin, minerałów, protein, tłuszczów i węglowodanów jakich nasz organizm potrzebuje. Połączone tworzą smaczną i zdrową mieszankę. Poniżej znajdziesz najbardziej popularne sposoby wykorzystania miodu i orzechów w celach leczniczych.
Jeżeli cierpisz na anemię lub masz niedobór żelaza, zmieszaj 1/2 kg miodu z 1/2 kg mielonych orzechów włoskich. Spożywaj 1 łyżkę mikstury, 3 razy dziennie.
Aby obniżyć ciśnienie krwi, musisz zmieszać 100 g mielonych orzechów ze 100 g miodu. Taką ilość mikstury spożywaj codziennie przez 45 dni. Stosuj regularnie, a szybko zauważysz rezultaty.
Na wrzody żołądka należy zmieszać zmielone orzechy z gorącą wodą w blenderze. Miksuj, aż mieszanka będzie miała mleczną konsystencję. Przecedź ją i dodaj 2 łyżeczki miodu. Wymieszaj i pij 2-3 łyżki przed każdym posiłkiem.