Reklama

Cynamon na zdrowie

Nasz babcie dodawały go zawsze do szarlotki. Ma wyjątkowy smak i aromat. Cynamon znany był nawet w starożytnym Egipcie.

Pozyskiwany z kory drzew, od wieków był jedną z podstawowych przypraw wykorzystywaną w medycynie naturalnej.

Oto kilka powodów dla których na stałe powinien zagościć w naszej kuchni: 

- reguluje procesy trawienne,

- pomaga schudnąć,

- obniża poziom cukru we krwi,

- nadaje potrawom słodkawy smak, tymczasem nie zawiera cukru,

- można nim doprawiać nie tylko ciasta, ale również herbatę, napoje mleczne i  mięso.

Maluszkom, które ukończyły rok, można przyprawiać dania szczyptą cynamonu.    

Reklama
INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: cynamon
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy