Czym karmimy raka?

Codzienne wybory żywieniowe mają wpływ na ryzyko zachorowania na nowotwory
Codzienne wybory żywieniowe mają wpływ na ryzyko zachorowania na nowotwory123RF/PICSEL

Papierosy

Maria Sadowska: W covidzie, gdybym żyła z muzyki, to umarłabym z głoduKatarzyna ZdanowiczINTERIA.PL

Alkohol

Regularnie spożywany alkohol zwiększa ryzyko zachorowania na raka piersi
Regularnie spożywany alkohol zwiększa ryzyko zachorowania na raka piersi123RF/PICSEL

Sól

Zamiast soli do gotowania lepiej dodawać zioła
Zamiast soli do gotowania lepiej dodawać zioła123RF/PICSEL

Źle przechowywane ziarna zbóż, rośliny strączkowe i orzechy

Produkty wysoko przetworzone

Niezbyt zdrową potrawą okazują się być placki ziemniaczane
Niezbyt zdrową potrawą okazują się być placki ziemniaczane123RF/PICSEL

Żywność śmieciowa i produkty typu fast food

Czerwone mięso

Rak karmi się cukrem