Dla nich dieta to konieczność

Dzieciom uczulonym na gluten nie wolno podawać bułek
Dzieciom uczulonym na gluten nie wolno podawać bułek 123RF/PICSEL
  • amarant,
  • chleb świętojański,
  • gryka (niezanieczyszczona),
  • kukurydza,
  • proso,
  • komosa ryżowa,
  • sezam,
  • sorgo,
  • tapioka,
  • maniok,
  • ziemniaki,
  • ryż.
  • pszenica,
  • skrobia pszeniczna,
  • owies,
  • jęczmień,
  • pszenica płaskurka,
  • orkisz,
  • pszenżyto,
  • otręby z wyżej wymienionych zbóż,
  • słód jęczmienny,
  • muesli i płatki z w/w zbóż,
  • ciasto - świeże, suche, nadziewane.
Bezglutenowe racuchy - szybki i prosty przepisInteria KulinariaInteria Kulinaria
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?