Jagoda kamczacka: Jakie ma właściwości?

Jagoda kamczacka ma wiele właściwości zdrowotnych i pomaga na wiele dolegliwości
Jagoda kamczacka ma wiele właściwości zdrowotnych i pomaga na wiele dolegliwości123RF/PICSEL

Jak wygląda jagoda kamczacka?

Jagoda kamczacka: Właściwości zdrowotne

Jagoda kamczacka zawiera między innymi witaminę C, która wzmacnia układ odpornościowy
Jagoda kamczacka zawiera między innymi witaminę C, która wzmacnia układ odpornościowy123RF/PICSEL

Jagoda kamczacka: Choroby serca i układu krążenia

Jagoda kamczacka: Wzmacnia wzrok

Witamina A wzmacnia wzrok i zapobiega wystąpieniu zaćmy
Witamina A wzmacnia wzrok i zapobiega wystąpieniu zaćmy123RF/PICSEL

Zobacz również:

    Jagoda kamczacka: Ochrona przed stresem antyoksydacyjnym

    Jagoda kamczacka: Ochrona przed promieniowaniem UV

    Jagody kamczackie: Co można z nich zrobić?

    Jagody kamczackie nadają się do produkcji różnych przetworów
    Jagody kamczackie nadają się do produkcji różnych przetworów123RF/PICSEL
    • kilogram owoców jagody kamczackiej,
    • litr wódki
    • 750 gramów cukru.
    1. Owoce umieść w kilku dużych słoikach, mniej więcej do połowy jego wysokości.
    2. Zalej wódką i dobrze zakręć, a następnie odstaw w suche i ciemne miejsce na sześć tygodni.
    3. Po upływie czasu przecedź mieszankę, a potem przelej do butelek, szczelnie zamknij i odstaw na miejsce.
    4. Jagody natomiast umieść z powrotem w słoiku i zasyp cukrem, słój zakręć i odstaw na kolejne dwa tygodnie w ciemne miejsce. Co kilka dni potrząsaj słojem, aby cukier rozpuścił się w całości.
    5. Potem syrop owocowy połącz z nalewką i dokładnie wymieszaj. Gotowy produkt przelej do butelek i odłóż do leżakowania na około dwa miesiące.
    Owoce młodości. Zawierają najcenniejsze antyoksydantyInteria.tv
    Oceń artykuł
    Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?