Reklama

Jak pozbyć się bakterii z warzyw i owoców?

Jak pozbyć się bakterii ze świeżych produktów? Skąd pomysł na oczyszczanie owoców ozonem? - Nad poszukiwaniem rozwiązania, które pozwalałoby na zjedzenie owocu prosto z opakowania, pracowałem od 2000 roku - powiedział w "Dzień Dobry TVN" sadownik, który opatentował sposób ozonowania i pakowania jabłek Rafał Dominiak. - Rozwiązanie, które opatentowałem, jest unikalne na skalę światową - dodał. Jak wygląda proces mycia jabłek ozonem?

Jak pozbyć się bakterii ze świeżych produktów? Skąd pomysł na oczyszczanie owoców ozonem? - Nad poszukiwaniem rozwiązania, które pozwalałoby na zjedzenie owocu prosto z opakowania, pracowałem od 2000 roku - powiedział w "Dzień Dobry TVN" sadownik, który opatentował sposób ozonowania i pakowania jabłek Rafał Dominiak. - Rozwiązanie, które opatentowałem, jest unikalne na skalę światową - dodał. Jak wygląda proces mycia jabłek ozonem?
Nigdy nie jedz warzyw i owoców prosto z krzaka /Picsel /123RF/PICSEL

Używanie ozonu to bardzo prosta i od dawna wykorzystywana metoda uzdatniania wody. Od niedawna ozon używany jest również do mycia warzyw i owoców.

DD TVN/x-news
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy