Jakie ryby powinny być obecne w diecie? Na co zwrócić uwagę przy zakupie?

Najbardziej polecane są tłuste ryby morskie zawierające najwięcej kwasów omega 3
Najbardziej polecane są tłuste ryby morskie zawierające najwięcej kwasów omega 3123RF/PICSEL

Składniki

Dlaczego warto jeść ryby?

Po sardynki warto sięgać z wielu powodów
Po sardynki warto sięgać z wielu powodów123RF/PICSEL
Prosty sposób na filetowanie rybytwojkucharz.plINTERIA.PL

Dlaczego trochę boimy się ryb?

Warto sięgać po świeżą makrelę
Warto sięgać po świeżą makrelę123RF/PICSEL

Składniki

Łosoś

Kiedy kupujemy świeżego łososia zwróćmy uwagę, czy ma gładką i wilgotną skórą
Kiedy kupujemy świeżego łososia zwróćmy uwagę, czy ma gładką i wilgotną skórą123RF/PICSEL

Śledzie, szprotki i makrela

Polecane są osobniki młode, niewielkich rozmiarów
Polecane są osobniki młode, niewielkich rozmiarów123RF/PICSEL

Składniki

Pstrąg

Pstrąga jedzmy często, jest bardzo zdrowy
Pstrąga jedzmy często, jest bardzo zdrowy123RF/PICSEL

Dorsz

Podczas smażenia dorsz straci wiele cennych wartości
Podczas smażenia dorsz straci wiele cennych wartości123RF/PICSEL

Tuńczyk

Tuńczyka powinniśmy kupować w całości
Tuńczyka powinniśmy kupować w całości123RF/PICSEL

Składniki