Jesteśmy za biedni, by kupować byle co

Czy w wędlinach znajduje się wyłącznie mięso? A może dodaje się do nich coś jeszcze?

Czym producenci "uzupełniają" wędliny?

Reklama

- To są najróżniejsze wody, uzupełniacze białkowe -powiedziała dietetyk Małgorzata Kozłowska-Wojciechowska. - Problemem jest soja, najtańsze białko jakie jest. Ono jest bardzo wszędobylskie, fantastycznie soja uzupełnia wartość odżywczą, bo to jest przecież źródło biała i aminokwasów. (Do wędlin - przyp. red.) są dodawane najróżniejsze konserwanty. Jeżeli zaczynają być różne inne dopełniacze do tego dodawane, to trzeba zadać pytanie: po co?

Dowiedz się więcej na temat: bieda | Polacy | jedzenie | zakupy

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje