Migdałowe kotleciki
Zdrowie
Czy kotlety zawsze muszą być zrobione z mięsa? Na pewno nie. Chcesz zaskoczyć domowników smacznym obiadem - wypróbuj nasz przepis.
- ½ małej cebuli
- 50 g mielonych migdałów
- małe jabłko
- mały ziemniak
- mała marchew
- sól
- pieprz
- przyprawa warzywna
- woda
- olej do smarowania
- listki bazylii
Cebulę obieramy i bardzo drobno siekamy. Obieramy marchew, jabłko, ziemniaka ścieramy na drobnej tarce, dodajemy sól, pieprz, przyprawę warzywną, posiekane listki bazylii, cebulę i migdały. Jeśli masa jest za gęsta, dodajemy trochę wody. Naczynie żaroodporne natłuszczamy olejem, wykładamy masę, pieczemy około 50 minut. Podajemy na gorąco z ryżem i warzywami lub surówkami.