Reklama

Reklama

Naturalna ochrona przed rakiem

Substancje działające antynowotworowo to m.in. witaminy, mikroelementy, przeciwutleniacze i barwniki. Dostarczają ich warzywa i owoce. Wybraliśmy te, które zawierają ich najwięcej.

Jarmuż

Reklama

Jego najcenniejsze substancje to chlorofil i witamina C. Najlepiej jeść go na surowo, jako dodatek do surówek. By nieco zmiękczyć, można zblanszować (wrzucić na chwilę do wrzątku). 

Nie powinno się gotować, gdyż traci wtedy większość swoich właściwości, w tym witaminę C. 

Brukselka

Jej orężem są przeciwutleniacze. Najwięcej wartości ma surowa, ale trudno ją jeść w takiej postaci. Najlepszym rozwiązaniem jest gotowanie na półtwardo - 10-15 minut. 

Jej goryczkę zlikwiduje dodanie do wody nieco cukru. Można ją piec w piekarniku.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje