Reklama

Reklama

Naturalne słodycze

W większości przypadków śliwki suszy się bez udziału dodatkowych substancji przyspieszających i z zasady nie dosładza. Oczywiście warto przeczytać etykietę na opakowaniu, ale rzadko zdarza się, by zawierały niepotrzebne substancje konserwujące.

Suszone śliwki są naturalnie pozbawione tłuszczu, którego nadmiar prowadzi do podwyższonego poziomu cholesterolu we krwi. Są bardzo słodkie z natury i dlatego nie trzeba ich dodatkowo dosładzać.

Reklama

Zawierają nie tylko witaminy i minerały, ale także błonnik pokarmowy. Są wolne od sodu, dzięki czemu zmniejszamy ilość soli w diecie. Wśród witamin i minerałów zawartych w suszonych śliwkach można znaleźć m.in. witaminę K, witaminę B6, potas, miedź i mangan.

Są to składniki wspierające zdrowy rozwój i funkcjonowanie mięśni i kości. Dzięki spożyciu suszonych śliwek usprawniamy prawidłową pracę jelit.

Warto jednak pamiętać, aby nie przesadzać z ich spożyciem.

Ponieważ suszone śliwki szybko powodują poczucie sytości, a jednocześnie usprawniają pracę jelit, są uważane za doskonały wspomagacz diet odchudzających. Przy niewielkim dawkowaniu pozwalają szybko zgubić zbędne kilogramy.

Dowiedz się więcej na temat: suszone śliwki

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje