Reklama

Prozdrowotny syrop

Nagłe zmiany temperatur i otaczająca aura, nie sprzyjają zdrowiu. Jak je wzmocnić jesienią?

Niezmiennie pomoże jedno z najbardziej zdrowych warzyw, a jest nim burak. Dobrze pić sok ze świeżo wyciśniętego, ale warto również zrobić z niego syrop.

Przygotowanie takiego specyfiku w domowych warunkach nie jest skomplikowane. Wystarczy, że umytego i obranego buraka pokroimy drobno, umieścimy w miseczce, a następnie zasypiemy czterema łyżkami cukru. Warzywo odstawiamy na cały dzień, aby oddało sok. Otrzymany syrop przelewamy przez sitko i przechowujemy w buteleczce z daleka od źródeł światła. Innym sposobem jest zblednowanie surowego, pokrojonego buraka z dodatkiem miodu. 

Reklama

Dawkowanie: w przypadku kaszlu u osoby dorosłej w zależności od potrzeb, najczęściej poleca się zażywanie jednej łyżki co dwie godziny. Stosując profilaktycznie nie przekraczać czterech-pięciu łyżek na dobę. 



INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: syrop z buraka
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy