Reklama

Reklama

Sezonowe - zdrowe

Zawsze warto wybierać owoce i warzywa sezonowe. Skorzystajmy z darów jesieni i włączymy do jadłospisu dynie.

Żelazo, magnez, wapń, potas i fosfor to tylko niektóre z pierwiastków w jakie obfituje dynia. Okazuje się, że ma ona także działanie odkwaszające.

Reklama

Czym objawia się zakwaszenie organizmu? Nadmierną nerwowością, bólami głowy, wzdęciami, zgagą, czy wypadaniem włosów. Ponadto nawiedzające nas częste infekcje i spadek odporności również mogą świadczyć o braku równowago zasadowo-kwasowej. Dlatego dynia jest polecana rekonwalescentom.

Dynia ponadto obniża ciśnienie, usprawnia krążenie i ma działanie rozgrzewające. Warto sięgać po nią w chłodne dni.  

Dowiedz się więcej na temat: dynia

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje