Skutki codziennego picia wody z miodem
Każdy wie, że woda jest dobra dla organizmu i ciągle słyszymy, że powinniśmy pić jej więcej. W końcu nasze ciało w 80% składa się właśnie z wody. Potrzebujemy jej do transportu składników odżywczych i tlenu i do trawienia pokarmu. Jednak działanie wody może być jeszcze skuteczniejsze dla naszego organizmu, jeśli dodamy do niej miód.

Składniki
Nie dopadną cię gazy

Jeśli często dopadają cię gazy, wystarczy wypić kubek wody z miodem, by zmniejszyć ilość gazów w przewodzie pokarmowym. Od razu poczujesz się o połowę lżej.
Poprawisz system odpornościowy
Miód posiada właściwości poprawiające system odpornościowy. Pamiętaj, by kupować naturalny, organiczny miód, by mieć z niego jak najwięcej korzyści. Jest pełny enzymów, witamin i minerałów, które będą cię chronić przed bakteriami.
Pozbędziesz się toksyn z organizmu
Miód i ciepła woda to najlepszy sposób, by oczyścić organizm. W ten sposób pozbędziesz się toksyn. Warto dodać do takiej mikstury odrobinę soku z cytryn, która oczyści drogi moczowe.
Składniki
Twoja skóra będzie czystsza

Miód jest naturalnym antyoksydantem, który pozwala oczyścić ciało, a dzięki właściwościom przeciwbakteryjnym twoja skóra będzie nieskazitelna.
Stracisz na wadze
Pewnie zastanawiasz się, jak coś tak słodkiego jak miód może pomóc stracić na wadze? Owszem, cukier jest obecny w miodzie, jednak różni się on od zwykłego białego cukru. Miód to cukier naturalny, który zaspokoi twoją ochotę na słodycze, jak ciasto, czekolada czy cola. Jeśli zastąpisz słodzone napoje wodą z miodem, zmniejszysz spożycie kalorii o 64%.
Ukoisz ból gardła
Nie bez powodu miód z ciepłą wodą najbardziej przydaje się zimą. Skutecznie ukoi gardło i rozgrzeje w zimne miesiące. Miód jest naturalnym lekiem na choroby układu oddechowego i kaszel, więc następnym razem, gdy dopadnie cię przeziębienie, sięgnij po miód (naturalny i organiczny).
Składniki
Uregulujesz poziom cukru we krwi

Jak zostało wcześniej wspomniane, miód zawiera dużo cukru, jednak różni się od białego cukru. Cukier zawarty w miodzie to połączenie fruktozy i glukozy, które pomaga regulować poziom cukru we krwi. Dodatkowo miód może obniżyć cholesterol.
Zmniejszysz ryzyko chorób serca
Flawonoidy i antyoksydanty zawarte w miodzie są bardzo pomocne w zmniejszaniu ryzyka i zapobieganiu chorobom serca. Badania wykazały, że miód spowalnia proces utleniania złego cholesterolu we krwi – utlenianie ma zły wpływ na serce i prowadzi do ataków serca a nawet do zawału.