"Tęczowe" jedzenie wspiera komórki mózgowe i redukuje ryzyko chorób serca. Jedz kolorowo

Warzywa i owoce to idealna podstawa tęczowej diety
Warzywa i owoce to idealna podstawa tęczowej diety123RF/PICSEL

Tęcza na talerzu

"Tęczowe jedzenie" dla urozmaicenia menu

Idea diety "tęczowej"

"Tęcza" w diecie śródziemnomorskiej

Dieta tęczowa nie jest przełomową nowością. Warto zwrócić uwagę na to, co codziennie serwujemy na talerzach
Dieta tęczowa nie jest przełomową nowością. Warto zwrócić uwagę na to, co codziennie serwujemy na talerzach123RF/PICSEL

Kolorowe owoce i warzywa

Korzyści wynikające z jadłospisu obfitującego w warzywa i owoce doceni cały organizm. Najmocniej mózg i serce, co jest ważnym odkryciem w naukach o żywieniu
twierdzi Deanna Minich, dietetyk, adiunkt na University of Western States w Portland.
Im więcej kolorów w diecie, tym lepiej - przekonują specjaliści
Im więcej kolorów w diecie, tym lepiej - przekonują specjaliści123RF/PICSEL

Tęczowe kolory i ich argumenty dla zdrowia

"Tęczowa" dieta: rozsądne wybory

Tofu obfituje w izoflawony. Redukują ryzyko chorób serca i nowotworów
Tofu obfituje w izoflawony. Redukują ryzyko chorób serca i nowotworów123RF/PICSEL
„Ewa gotuje”: Syrop z miodu i czosnkuPolsatPolsat
zdjęcie
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?