Tłuszcze w diecie. Tak reaguje organizm, gdy jesz ich za mało

Należy mieć na uwadze, że zapotrzebowanie dorosłego człowieka na tłuszcze wynosi od 25 do 30% wartości kalorycznej diety
Należy mieć na uwadze, że zapotrzebowanie dorosłego człowieka na tłuszcze wynosi od 25 do 30% wartości kalorycznej diety123RF/PICSEL

Dlaczego tłuszcze są niezbędne w zbilansowanej diecie?

Deficyt tłuszczów może również prowadzić do ogólnego stanu zapalnego skóry, powolnego gojenia się ran, a także wypadania włosów i osłabienia układu odpornościowego
Deficyt tłuszczów może również prowadzić do ogólnego stanu zapalnego skóry, powolnego gojenia się ran, a także wypadania włosów i osłabienia układu odpornościowego123RF/PICSEL

Objawy niedoboru tłuszczu w diecie

„Ewa gotuje”: Caldo verdePolsatPolsat
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?