Właściwości i rodzaje czereśni

Czereśnie są bardzo zdrowe, zawierają więcej jodu, wapnia, żelaza niż wiśnie. Są bogate w wit. A, C, z gr. B i flawonoidy. Oczyszczają organizm z toksyn i szkodliwych produktów przemiany materii.

Pomagają zmniejszyć ilość kwasu moczowego we krwi. Są zasadotwórcze. Poprawiają cerę, gdyż neutralizują działanie wolnych rodników i dzięki temu spowalniają procesy starzenia się skóry.

Reklama

1. Regina to znakomita odmiana deserowa, słodka i soczysta, o dużych, bordowych owocach.

2. Miodówka ma miękki, soczysty, słodki miąższ, łatwo odchodzący od pestki, skórkę kremową z jasnoczerwonym rumieńcem.

3. Knorble ma duże owoce o ciemnowiśniowej skórce, w pełni dojrzałości niemal czarnej. Miąższ pyszny – soczysty i bardzo słodki.

Porady w serwisie:

Dzięki nim schudniesz. Na efekty nie trzeba długo czekać!

Ocet jabłkowy: Sekret idealnej cery gwiazd

Dieta za grosik: Ziemniaki przyspieszają przemianę materii

Dowiedz się więcej na temat: rodzaje | czereśnie

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje