Właściwości i rodzaje czereśni
Czereśnie są bardzo zdrowe, zawierają więcej jodu, wapnia, żelaza niż wiśnie. Są bogate w wit. A, C, z gr. B i flawonoidy. Oczyszczają organizm z toksyn i szkodliwych produktów przemiany materii.
Pomagają zmniejszyć ilość kwasu moczowego we krwi. Są zasadotwórcze. Poprawiają cerę, gdyż neutralizują działanie wolnych rodników i dzięki temu spowalniają procesy starzenia się skóry.
1. Regina to znakomita odmiana deserowa, słodka i soczysta, o dużych, bordowych owocach.
2. Miodówka ma miękki, soczysty, słodki miąższ, łatwo odchodzący od pestki, skórkę kremową z jasnoczerwonym rumieńcem.
3. Knorble ma duże owoce o ciemnowiśniowej skórce, w pełni dojrzałości niemal czarnej. Miąższ pyszny – soczysty i bardzo słodki.
Porady w serwisie:
Dzięki nim schudniesz. Na efekty nie trzeba długo czekać!