GIS ostrzega przed salmonellą. Wykryto bakterię w dwóch popularnych produktach

Dagmara Kotyra

Oprac.: Dagmara Kotyra

GIS ostrzega przed Salmonellą w popularnych produktach
GIS ostrzega przed Salmonellą w popularnych produktach123RF/PICSEL

Bakteria Salmonella Infantis w majeranku

Zobacz również:

    • Nazwa produktu: Majeranek suszony Prymat GastroLine 
    • Data minimalnej trwałości: 07.2026 
    • Numer partii: L1400164 
    • Producent: Prymat sp. z o.o., ul. Chlebowa 14, 44-337 Jastrzębie-Zdrój 
    W przypadku partii sezamu oraz majeranku zagrożenie wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego
    W przypadku partii sezamu oraz majeranku zagrożenie wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego123RF/PICSEL

    Bakteria Salmonella spp. w sezamie

    • Nazwa produktu: Sezam łuskany 
    • Data minimalnej trwałości: 01 2025 
    • Numer partii: 23003716 
    • Kod kreskowy5905617002230 
    • Producent: HELIO S.A. Wyględy, ul. Stołeczna 26, 05-083 Zaborów
    • Zakład produkcyjny: Brochów 119, 05-088 Brochów 

    Zalecenia dla konsumentów

    "Żony Warszawy. Historie Prawdziwsze": Barbara SobczakINTERIA.PL