Jak zrobić paluszki w lukrze?

Poszukujesz szybkiej i łatwej przekąski? Ten pomysł jest dla ciebie. Paluszki w lukrze będą świetną okazją do zabawy w kuchni, nie tylko dla ciebie, ale i dla twoich dzieci. Świetna zabawa nie tylko przy ich tworzeniu, ale i przy jedzeniu. Czyż nie wyglądają uroczo? Do przygotowania paluszków potrzebujesz:

Paluszki w kolorowej posypce
Paluszki w kolorowej posypce© Photogenica

Rzeczy, których potrzebujesz

* opakowanie paluszków

* biały lukier gotowy bądź zrobić samemu. Można też rozpuścić białą czekoladę

* 1-2 opakowania cukru ozdobnego w dowolnym kolorze

* posypki do ciast

* papier woskowy

Zanurzaj paluszki w lukrze
© Photogenica

Rozpuść lukier bądź czekoladę. Przelej do wąskiej szklanki lub kubeczka.

Obtocz w cukrze
© Photogenica

Zanurz każdy paluszek w lukrze. Następnie obtaczaj w cukrze bądź posyp posypka. Do koloru do wyboru.

Gotowe paluszki
© Photogenica

Układaj na papierze woskowym. Pozwól by lukier stężał. Pozostałości lukru zazwyczaj zlewam i przechowuje do ponownego wykorzystania. Smacznego!

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas