Patent, o którym nie wiedzą klienci marketów. Wystarczy nacisnąć!
Codzienne zakupy są zmorą dla tych, którzy nie przepadają za częstymi wizytami w sklepach. Spożywcze markety odwiedzamy jednak regularnie, a w naszych koszykach zdecydowanie najczęściej ląduje pieczywo. Jak się okazuje, można sobie mocno ułatwić ten zakup. Wystarczy poznać jedną ukrytą funkcję szuflad.
Pieczywo kupujemy najczęściej w piekarniach i sklepach - wynika z ankiety przeprowadzonej przez Fundację Polskiego Handlu. Przy zakupach kierujemy się świeżością bułek oraz chlebów, a także ich składem. Im mniej sztucznych dodatków, tym lepiej.
Niektórzy, zgodnie z ankietą, wolą robić zakupy w marketach lub dyskontach. Te są bowiem dostępne go późnych godzin wieczornych, a pieczywo można w nich nabyć przy okazji innych zakupów. Wielu z nas kieruje się więc wygodą. Jak się okazuje, możemy jeszcze bardziej ułatwić sobie życie.
Zobacz również: Chemia z Niemiec. Jak to jest z nią naprawdę?
Ukryta funkcja szuflad z pieczywem. Wiedziałeś o tym?
Zobacz również:
Co ciekawe, wcale nie musimy schylać się i gimnastykować. Wystarczy skorzystać z dźwigni znajdującej się w prawym górnym rogu półki. Ta w szybki sposób umożliwia wysunięcie się szuflady. Wystarczy jedynie nacisnąć ją, a kolejno wyciągnąć znajdujące się w szufladzie pieczywo.
Zobacz również: Produkty, które utrzymają zlew w czystości. Panie domu chowają je w kuchennych szafkach
Jakie pieczywo z Biedronki jest zdrowe?
Chleb przygotowuje się z zestawu podstawowych składników: mąki, wody, soli, drożdży i zakwasu. Dodanie nasion lub pestek do ciasta wpływa jedynie na jego korzyści prozdrowotne. Jak przekonują dietetycy dobrej jakości pieczywo powinno mieć jak najkrótszy skład oraz właściwą zawartość białka i błonnika.
Na sklepowych półkach można znaleźć obecnie nie tylko pieczywo białe i pszenne, ale również żytnie, pełnoziarniste, z dodatkiem ziaren i bakalii. Polacy chętnie sięgają również po pieczywo typu fit oraz bezglutenowe czy bez laktozy. Jakie pieczywo z Biedronki jest zdrowe? Wszelkie warunki wytyczone przez dietetyków względem zdrowego pieczywa spełnia na przykład chleb żytni 100 proc. bez dodatku drożdży.
Zobacz również: Jajecznica na wagę złota? Ceny rosną w zaskakującym tempie