Salmonella, rakotwórcze toksyny i ciała obce w jedzeniu. GIS bije na alarm

Salmonella, mykotoksyny, czy ciała obce - to trafia do produktów w Polsce każdego dnia
Salmonella, mykotoksyny, czy ciała obce - to trafia do produktów w Polsce każdego dnia 123RF/PICSEL

Czym jest GIS? Organ, który wykrywa niebezpieczeństwo

Naszym zadaniem jest minimalizowanie skutków zdarzeń niekorzystnie wpływających na życie Polaków - informujemy, aktywizujemy i edukujemy.
czytamy na stronie GIS-u

Zobacz również:

Salmonella. Wcale nie taki rzadki przypadek w polskich sklepach

O zakażenie się salmonellą wcale nie jest trudno. Kupuj jaja ze sprawdzonego źródła
O zakażenie się salmonellą wcale nie jest trudno. Kupuj jaja ze sprawdzonego źródła123RF/PICSEL
Produkty potencjalne zakażone pałeczkami salmonelli powinny być przebadane
Produkty potencjalne zakażone pałeczkami salmonelli powinny być przebadane 123RF/PICSEL

Rakotwórcze substancje w ciasteczkach i popcornie

W polskich sklepach pojawił się toksyczny popcorn
W polskich sklepach pojawił się toksyczny popcorn123RF/PICSEL
Mykotoksyny to pochodne pleśni, a na nią trzeba bardzo uważać w produktach spożywczych
Mykotoksyny to pochodne pleśni, a na nią trzeba bardzo uważać w produktach spożywczych123RF/PICSEL

Ciała obce i metale w żywności. Wyjątkowe przypadki

Kupując poszczególne produkty w sklepach, warto śledzić komunikaty GIS-u.
Kupując poszczególne produkty w sklepach, warto śledzić komunikaty GIS-u.123RF/PICSEL
„Zdrowie na widelcu”: Popularne produkty spożywcze. Jak je przechowywać?Polsat CafePolsat Cafe