Słodka strona wesela
Tort jest jednym z ważniejszych aspektów całego wesela.

Uwaga wszystkich gości jest skierowana w jego stronę kiedy przystrojony w płonące race wjeżdża z impetem na salę a orkiestra przygrywa słodką nutę... Jeżeli bierzecie ślub w nadchodzącym roku powinniście wiedzieć jakie torty będą na topie. Oto kilka słodkich podpowiedzi:
Forma
Zapewne zdążyliście już zauważyć, że coraz częściej na weselnych przyjęciach goszczą torty muffinowe. Kilkupiętrowa patera i ułożone na niej babeczki tworzą całość. Górę zazwyczaj wieńczy mały torcik do symbolicznego pokrojenia przez państwa młodych.

Jak mają wyglądać babeczki? To zależy od waszej wyobraźni. Skorzystajcie z sezonowości produktów. Jeżeli ślub będzie latem - postawcie na świeże owoce, jeśli jesienią - poproście cukiernika o zrobienie ozdób w kształcie złotych liści.
Nowością w nadchodzącym roku będą tzw. mini torciki. Każdy gość dostaje swoją małą porcję tortu. Wygląda obłędnie, smakuje cudnie bo ciasto zamknięte w małej formie nie traci na świeżości i nie wysycha. Musicie tego spróbować.

Kolor
Kolor to jeden z kluczowych elementów. Zazwyczaj wybieramy jeden kolor, który powtarza się na zaproszeniach, kwiatach, dekoracji sali i na torcie. W przyszłym roku będziemy skupiali się na różu i kolorach mocniejszych jak na przykład granat i czerwień.



Temat przewodni
W ostatnich latach bardzo popularne stały się motywy przewodnie wesela. Uwielbiacie złoto i styl vintage - zróbcie wesele w takim właśnie klimacie i zaserwujcie swoim gościom muffiny w stylu vintage.

Wybieracie się do Japonii w podróż poślubną? Niech wszyscy goście się o tym dowiedzą pałaszując tort i babeczki przyozdobione kwiatami kwitnącej wiśni.

Pamiętajcie - ślub to jedyna tak niepowtarzalna ceremonia w Waszym życiu i to od Was zależy jak ją zapamiętacie i jak będzie smakowała...
Ja wam życzę aby była jak najsłodsza J
Specjalista Portalu abcslubu.pl: Urszula Stępniak