Reklama

Kurczak w sosie pieczarkowym - przysłała Maja

2 duże piersi z kurczaka; 1 papryka czerwona; 1 papryka zielona; 1 duża cebula; 0.5 kg pieczarek; 0.5 szklanki śmietany 12 %; 2 serki twarogowe z pieczarkami np. Hochland trójkąty; 2 lyżki mąki; sól, pieprz, papryka ostra, czosnek, Jarzynka, olej.

Przyrządzanie

Warzywa: paprykę,cebulę oraz pieczarki umyć i pokroić. To samo zrobić z mięsem. Podgrzać olej i podsmażyć mięso, doprawiając je solą, pieprzem i nieco Jarzynką. Chwilę dusić, następnie dodać pokrojoną cebulę, papryki. Całość dusić pod przykryciem aż cebula oraz papryka zrobią się miękkie. Dodać pieczarki, cały czas mieszając od czasu do czasu. Doprawić ostrą papryką, zamieszać i dusić tak by pieczarki były miękkie i zmieniły kolor na ciemny. Do kubka wlać śmietanę, dodać mąkę oraz serki i całość wymieszać na jednolitą masę. Dodać do potrawy sos ciągle mieszając. Dusić wszystko ok. 10 razem z sosem. Potrawę można podawać z ryżem lub ziemniakami.

Reklama
INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: cebula | olej | pieczarki | kurczak | S.O.S. | papryka
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy