Reklama

Jarmuż na stole

Często zdarza się, że kobiety w ciąży mają niedobory żelaza. Suplementy diety nie zawsze są odpowiednio przyswajane przez organizm, najlepiej więc wybierać produkty naturalne zawierające ten pierwiastek.

Warzywem bogatym w żelazo jest jarmuż. Jest również znakomitym źródłem witamin K i C, wapnia i beta-karotenu.

Jarmuż należy do warzyw kapustowatych, zawiera też sulforafan - związek, który ma właściwości przeciwnowotworowe.

Wlej na patelnię dwie łyżki oliwy, gdy będzie rozgrzana, dodaj liście jarmużu i zgnieciony czosnek. Duś około 10 minut.

Takie danie będzie znakomitym dodatkiem do kasz.

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: jarmuż
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy