jarmuż

Artykuły (15)

  • Pięć soków, które pomogą obniżyć cholesterol

    Pięć soków, które pomogą obniżyć cholesterol

    • Środa, 18 maja (05:00)
    Im więcej mięsa i wysokoprzetworzonych produktów jest w twojej diecie, tym większe ryzyko, że możesz mieć kłopoty ze zbyt wysokim poziomem cholesterolu. Zależy ci na zdrowiu? Włącz do...
  • ​Chcesz zwiększyć siłę mięśni? Jedz warzywa liściaste

    ​Chcesz zwiększyć siłę mięśni? Jedz warzywa liściaste

    • Piątek, 26 marca 2021 (10:02)
    Panuje przekonanie, że to bogate w białko mięso ma najlepszy wpływ na funkcjonowanie mięśni. Choć proteiny są w istocie kluczowym składnikiem diety osób aktywnych fizycznie, równie ważne...
  • Koktajl z jarmużu na słodko

    Koktajl z jarmużu na słodko

    • Poniedziałek, 15 marca 2021 (19:31)
    Na hasło "koktajl z jarmużu na słodko" niejedno z nas skrzywi się w duchu. Nasz jest jednak wyjątkowy - zaskakuje delikatnym, słodkim smakiem. Ale to niejedyna zaleta - wypijany...
  • Jarmuż – król zimowych warzyw

    Jarmuż – król zimowych warzyw

    • Czwartek, 13 lutego 2020 (09:56)
    Zielone liście jarmużu możemy przygotować i podać na wiele sposobów. Ich smak jest dyskusyjny, ale wartości odżywcze nie pozostawiają złudzeń. To warzywo zdecydowanie warto włączyć do...
    jarmuż
  • Moc zamknięta w zielonych liściach

    Moc zamknięta w zielonych liściach

    • Poniedziałek, 14 grudnia 2015 (11:34)
    Zima w kalendarzu, a za oknem, pora roku trudna do zdefiniowania. Termometr zadziwia, co nie zmienia faktu, że teraz zdecydowanie trudniej o pełnowartościowe warzywa i owoce. Warto...
    jarmuż
  • Jarmuż na co dzień

    Jarmuż na co dzień

    • Poniedziałek, 31 sierpnia 2015 (12:20)
    Jesteś w ciąży? Powinnaś dostarczyć swojemu organizmowi odpowiednią dawkę żelaza.
    jarmuż
  • Bomba wapnia

    Bomba wapnia

    • Czwartek, 20 sierpnia 2015 (11:33)
    Jarmuż od niedawna zagościł na naszych stołach. Sprawdź, dlaczego warto go jeść.
    jarmuż
  • Jarmuż - zawsze w pogniecionej sukience

    Jarmuż - zawsze w pogniecionej sukience

    • Wtorek, 2 czerwca 2015 (08:29)
    To warzywo najlepiej znają ci, którzy mają działkę. Prawie na każdej możemy spotkać te odmianę kapusty warzywnej pyszniąca się ciemnozielonymi(czasem fioletowymi), grubymi liśćmi, zawsze...
    jarmuż
  • Jarmuż na stole

    Jarmuż na stole

    • Środa, 20 maja 2015 (15:09)
    Często zdarza się, że kobiety w ciąży mają niedobory żelaza. Suplementy diety nie zawsze są odpowiednio przyswajane przez organizm, najlepiej więc wybierać produkty naturalne zawierające...
    jarmuż
  • Jarmuż z pęczakiem. Potrawa jednogarnkowa!

    Jarmuż z pęczakiem. Potrawa jednogarnkowa!

    • Wtorek, 10 marca 2015 (15:50)
    Dzisiaj wrzucam dla was prosty, błyskawiczny i zdrowy przepis na jednogarnkowe danie z jarmużem.
    jarmuż
  • Zdrowotne właściwości jarmużu

    Zdrowotne właściwości jarmużu

    • Wtorek, 10 marca 2015 (15:49)
    Sezon na tą roślinę to późna jesień i zima. Pochodzący z rodziny brukselki, kapusty głowiastej i pekińskiej, kalafiora i kalarepy jarmuż, jest odporny na mrozy i ma naprawdę bardzo wiele...
    jarmuż
  • Jarmuż pełen zdrowia

    Jarmuż pełen zdrowia

    • Poniedziałek, 26 stycznia 2015 (11:25)
    Naucz swoje dziecko zasad zdrowego żywienia. Już po 1. roku życia możesz wprowadzić do diety malucha jarmuż, który zawiera mnóstwo składników odżywczych.
    jarmuż
  • Czego nie wiemy o "superproduktach"

    Czego nie wiemy o "superproduktach"

    • Wtorek, 9 września 2014 (12:41)
    "Superfoods" - takie określenie zyskały produkty, którym przypisuje się niezwykłe właściwości odżywcze, ale również wielki sukces marketingowy. I choć zdrowotnych aspektów odmówić im nie...
  • Mało popularny ulubieniec gwiazd

    Mało popularny ulubieniec gwiazd

    • Wtorek, 6 maja 2014 (12:49)
    Jarmuż towarzyszy Gwyneth Paltrow od samego rana, Jennifer Aniston podobnie jak Beyonce nie wyobraża sobie pożywnego lunchu bez niego. Niestety w Polsce jarmuż wciąż pozostaje mało...
  • Na wzmocnienie kości: Śledzie, jarmuż i figi

    Na wzmocnienie kości: Śledzie, jarmuż i figi

    • Poniedziałek, 13 stycznia 2014 (13:39)
    Śledź – źródło „słonecznej” witaminy D. W staropolskiej kuchni śledź w śmietanie lub oleju to niemal obowiązkowa przystawka. Nie tylko bardzo smaczna, ale też zdrowa, zwłaszcza dla kobiet!