5 minut i pełne smaku śniadanie gotowe. Przepis na lekko pikantną pastę z tuńczyka

Martyna Bednarczyk

Oprac.: Martyna Bednarczyk

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
306
Udostępnij
Jak przygotować pastę kanapkową na bazie tuńczyka?
Jak przygotować pastę kanapkową na bazie tuńczyka?123RF/PICSEL

Czy warto włączyć tuńczyka do diety?

Zobacz również:

    Domowe smarowidło - lista zakupów

    Podstawą pysznej pasty jest tuńczyk w puszce
    Podstawą pysznej pasty jest tuńczyk w puszce123RF/PICSEL
    • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    • 3 średniej wielkości ogórki konserwowe
    • 1 duża cebula czerwona
    • 1 łyżeczka musztardy dijon
    • 1 łyżka majonezu
    • 2 jajka
    • sól i pieprz do smaku

    Wyborna pasta z tuńczyka - jak ją zrobić?

    1. Zaczynamy od ugotowania jajek na twardo, które następnie studzimy, obieramy ze skorupki i drobno siekamy. Tak przygotowany składnik wkładamy do miski.
    2. Obraną z łupiny cebulę oraz odsączonego z zalewy ogórka kroimy w bardzo drobną kostkę i dorzucamy do jajek.
    3. Otwieramy puszkę tuńczyka, pozbywamy się nagromadzonego płynu i również wrzucamy do miski z pozostałymi składnikami.
    4. Do jajek, ogórków, cebuli i tuńczyka dodajemy musztardę dijon, majonez, pieprz oraz sól. Dokładnie mieszamy.
    5. Rozprowadzamy powstałą pastę na kromkach świeżego chleba, nachosach, tortillach lub ciepłych tostach. Smacznego!
    Video Player is loading.
    Loaded: 0%
    • subtitles off, selected
    Current Time 0:00
    Duration -:-
    Stream Type LIVE
    reklama
    dzięki reklamie oglądasz za darmo
    „Zdrowie na widelcu”: Domowe pasty rybne
    „Zdrowie na widelcu”: Domowe pasty rybnePolsat CafePolsat Cafe
    Przejdź na